The Crucible

To view some of the production photos for “The Crucible”, please click here.

The Crucible was produced in the smaller studio “Box” theater at Santa Monica High School for the Samohi Drama Department.  The theme behind the design was meant to portray a more rustic appeal with a level of entropy that reflected the decay in the society that Arthur Miller’s play centered around.  The Hollywood flats that formed the basis for the set were faced with aged wood that was scavenged and recycled from old fences, land fills, and aged pallets.  Further up the flats near the top, newer 1/2″ thick fence steaks were utilized and painted with a eye to match the older more decayed planks down below.  Careful attention to detail was necessary due to the close intimate nature of the small space and 3/4″ thrust stage area.

To view some of the production photos for “The Crucible”, please click here.